KoopLinux.nl: Linux cd's voor zeven euro
Nieuws > Lijst cd's < Bestellen Meer info
Ubuntu Linux 8.04
Ubuntu Linux is gebaseerd Debian Linux. Debian staat bekend om de stabiliteit, maar niet bepaald vanwege gebruiksvriendelijkheid. Daar is in Ubuntu Linux iets aan gedaan, wat resulteert in een stabiel en gebruiksvriendelijk systeem op een enkele installatie CD.
 
Fedora 9 (link naar volledige versie)
Fedora is de doorontwikkeling van de vrij verkrijgbare RedHat Linux distributie.
 
Mandriva Free 2008 (link naar volledige versie)
Mandriva Linux is een populaire desktop distributie. In de laatste versie zijn vernieuwingen opgenomen van Lycoris en Conectiva. Nieuw zijn bijvoorbeeld een snellere opstarttijd, verbeterde package management, en een desktop zoekprogramma.
 
OpenOffice.org 3.0.0
OpenOffice.org is een complete office suite met tekstverwerker, spreadsheet, en presentatieprogramma. OpenOffice.org biedt MS-Office compatible in- en export functies. De CD bevat installatie bestanden voor de Nederlandse en Engelse versies voor zowel Linux als Windows. Tevens staat de broncode op de CD.

Over de merknaam OpenOffice: 'Open Office' is binnen de Benelux een gedeponeerd merk, eigendom van het bedrijf Open Office. Open Office biedt automatiseringsoplossingen op basis van Linux en open-source software. De naam wordt hier met toestemming gebruikt.

 
Debian GNU/Linux 4.0 (link naar volledige versie)
Debian GNU/Linux wordt ontwikkeld zoals Linux zelf: door een grote groep vrijwilligers, verspreid over de hele wereld. Dit open ontwikkelingsmodel zorgt voor een hoge kwaliteit van de distributie. Debian GNU/Linux is voor de beginnende gebruiker minder makkelijk te installeren dan bijvoorbeeld Fedora of Mandriva.
 
Slackware Linux 12.1 (link naar volledige versie)
De 'Do It Yourself' Linux distributie. Slackware is niet bedoeld voor de beginnende Linux gebruiker. Voor de gevorderde gebruiker biedt het echter een hoop vrijheid en flexibiliteit.
 
The Open Disc
The Open Disc bevat open source software. Nu kan je ook onder Windows de software gebruiken die je onder Linux gewend bent. The Open Disc bevat OpenOffice, Mozilla, The Gimp en nog veel meer.
 
FreeBSD 7.0 (link naar volledige versie)
FreeBSD is geen Linux, maar is net als Linux een besturingssysteem dat afgeleid is van UNIX. FreeBSD wordt vaak als server systeem gebruikt, omdat voorzichtig met wijzigingen omgegaan wordt, wat resulteert in een hoge stabiliteit en veiligheid.
 
OpenBSD (link naar volledige versie)
Het sterkste punt van OpenBSD is beveiliging. Code wordt uitgebreid gecontroleerd voordat het wordt toegevoegd. Ook worden programma's geschreven die kunnen bijdragen aan de beveiliging. OpenSSH bijvoorbeeld, is ontstaan vanuit het OpenBSD project.
 
NetBSD
NetBSD richt zich vooral op portabiliteit. NetBSD draait op zo'n 20 verschillende hardware platforms, en bereikt dit door platform-specifieke code altijd strikt te scheiden van algemene code. De CD die hier te bestellen is bevat de i386 installatie CD. Op verzoek zijn installatie CD's voor andere platforms beschikbaar.
 
© 2008, 2009 KoopLinux.nl